Wonen met Wmo of Wlz-ondersteuning in Drachten

Vanaf 1 januari 2024 beschikt adRem Zorggroep over twee trainingshuizen in Drachten. We begeleiden op deze locaties jongvolwassenen. Samen met de jongvolwassene zoeken we uit welke stappen aansluiten bij hun toekomst. AdRem biedt op deze locaties een eigen woonplek, waar je zoveel mogelijk vaardigheden aanleert om zelfstandig te worden. We zien deze locaties dan ook als tussenstap naar geheel zelfstandig wonen. Net even dat kleine beetje extra ondersteuning, voor je helemaal op eigen benen kan staan.

Als jongvolwassene huur je zelfstandig een kamer binnen één van beide woonlocaties. Je kan dagelijks ambulante ondersteuning verwachten van de hulpverleners van adRem, op het gebied van dagelijkse structuur en het uitvoeren van de taken die horen bij het zelfstandig wonen.
Je blijft daarnaast je eigen programma, school, werk of dagbesteding volgen.
Dagelijks is er, op vaste momenten, ambulante begeleiding aanwezig. Hier kun je een beroep op doen en je hulpvraag aan stellen. Mochten er echt situaties zijn waarbij je hulp nodig hebt, op momenten dat de ambulant begeleiders afwezig zijn, dan is er 24 uur per dag een achterwacht bereikbaar.

Je krijgt ook een persoonlijk begeleider toegewezen. Met hem of haar vindt er regelmatig een persoonlijk begeleidingsgesprek plaats. Samen met je persoonlijk begeleider wordt er een plan gemaakt, waarin wordt opgenomen wat je doelen zijn waar je aan gaat en wilt werken. De ambulante begeleiding ondersteunt je om eventueel nieuwe vaardigheden aan te leren, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren, wonen, werken en meedoen in de samenleving.

Praktische informatie
Om in aanmerking te komen voor wonen bij adRem, heb je een Wmo-indicatie van minimaal 7 uur per week of een Wlz-PGB indicatie nodig.
Daarnaast heb je een eigen inkomen (salaris/uitkering) nodig. Je betaalt namelijk zelf de huur en de overige vaste lasten.

Locatie Kwartelhof
Locatie Kwartelhof heeft 6 slaapkamers, waarvan twee slaapkamers op de benedenverdieping en vier op de bovenverdieping. Iedere slaapkamer beschikt over een eigen wastafel en een tv-aansluiting. Op de bovenste verdieping zijn er twee badkamers en op de benedenverdieping is één badkamer. Je deelt een badkamer met één medebewoner. Daarnaast is er een gezamenlijke wasruimte met wasmachine. Je mag je eigen slaapkamer zelf inrichten met een eigen bed, kast en eventueel een tv.

Locatie Kwartelhof beschikt over een ruime aangeklede woonkamer en keuken, die je deelt met je medebewoners. Daarnaast is er een ruime tuin en kun je gebruik maken van het gezamenlijke fietsenhok.

Locatie Ratelwacht
Locatie Ratelwacht heeft de beschikking over zeven slaapkamers, waarvan vier slaapkamers op de benedenverdieping zijn en drie slaapkamers op de bovenverdieping. De kamers op de benedenverdieping beschikken allemaal over een eigen douche en toilet, de kamers op de bovenverdieping hebben een gezamenlijke douche en toilet.

Locatie Ratelwacht heeft twee aangeklede woonkamers en twee keukens die je deelt met je medebewoners. Daarnaast is er een gezamenlijke wasruimte met wasmachine.

Uitsluitingscriteria

We vinden het erg belangrijk om de juiste zorg te leveren aan onze cliënten. Dit heeft tot gevolg dat we zorgvragers, die een specifieke zorgvraag hebben of bepaald gedrag vertonen, niet altijd de juiste zorg kunnen bieden. Dit wordt per casus beoordeeld.
Cliënten waarvan wij bij voorbaat zeggen dat wij ze niet de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben, zijn cliënten waarbij sprake is van:

  • Complete overname van ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen),
  • Verpleegkundige zorg (met dien verstande dat wij waar mogelijk zullen onderzoeken of verpleegkundige zorg geboden kan worden naast onze medewerkers door een thuiszorgorganisatie in te schakelen voor deze zorg),
  • Ernstige psychiatrische problematiek, die bijvoorbeeld een (gesloten) opname vereist. Er zijn andere organisaties die zijn uitgerust om mensen met deze specifieke hulpvragen op een verantwoorde manier te kunnen helpen.
  • Verslavingsproblematiek

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. We leveren maatwerk en denken ook graag mee in wat wel kan.

Wachtlijst
De beide locaties hebben momenteel geen plek. Een aantal bewoners zijn bezig met de laatste fase van hun traject en staan op het punt om door te stromen.
We verwachten dan ook over een aantal weken/maanden weer ruimte te hebben.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.